Kristin Stige Brakstad er tildelt Bergen kommunes frivilligpris 2017 for sitt arbeid med Natteravnene i Rådal i Bergen. Prisen deles ut til en person eller gruppe som har gjort en særskilt frivillig innsats over flere år, og hvor arbeidet kommer mange mennesker til gode.

— Det er utrolig stas å bli satt pris på. Jeg vil benytte anledningen til å takke styremedlemmene i Natteravnene Rådal og alle de flotte frivillige. Uten dem med på laget, ville dette aldri vært mulig å få til. Og så vil jeg takke Trygs førstedamer, Nina og Monica, som er de ultimate ja-mennesker, sier en glad prisvinner.

Bergen kommunes frivilligpris er på 50.000 kroner og ble delt ut for første gang i 2016.
Natteravnene Rådal er et samarbeid mellom ni barne- og ungdomsskoler i Fana og Ytrebygda, og er en av Norges største natteravnordninger.

Kristin Stige Brakstad (t.v.) og styremedlemmene Line Ulveseth, Agnethe Christensen og Ståle Hus.

Skaper en tryggere bydel

Kristin Stige Brakstad har vært sentral i oppstart og drift av organisasjonen siden 2013. Stort sett hver helg hele året er det natteravning i skoledistriktene, bestående av foreldre og andre frivillige, noe som fører til en tryggere bydel for alle.

— Hennes vilje til å spre kunnskap internt og eksternt samt hennes lidenskap for feltet, gjør at Kristin Stige Brakstad tildeles Bergen kommunes frivilligpris for 2017, sa kulturbyråd Julie Andersland blant annet under prisutdelingen.

Juryen trekker frem at tydelig kunnskapsoverføring er svært viktig innen frivillig organisasjonsliv og at prisvinneren har opparbeidet en driftsordning som gjør at Natteravnene Rådal kan bli ført videre av andre når hun ikke lenger er aktiv.

Natteravnene består av frivillige lokale grupper som organiserer natteravning lokalt. Tryg Forsikring har vært hovedsamarbeidspartner siden 1995. Tryg støtter natteravngrupper over hele Norge med klær og utstyr samt bistand hvis man ønsker å etablere nye grupper. Natteravnenes uniform er allværsjakker i gul og blå med logoen til Tryg og Natteravnene på.