Rund, rød og hvit er Tryg-bøyen et pålitelig landemerke langs Norges langstrakte kyst.

Tryg har utplassert 36.000 bøyer der du ferdes ved sjø, elver og vann. De er en påminnelse om å være litt ekstra på vakt i vannkanten, og tegn på at hjelpen er nær dersom ulykken skulle være ute. Siden den første Tryg-bøyen ble utplassert i 1952 har den blitt benyttet i mer enn tusen tilfeller der menneskeliv har stått på spill.

I 2012 fylte bøyen 60 år og det ble markert over hele landet. De ulike aktivitetene er godt dokumentert her på Trygbloggen og i lokale medier rundt om i landet.

 

Historien om livbøyen

Lokalt fadderskap

Hvert år plasserer Tryg ut over 2000 nye livbøyer. Det kommer jevnlig ønsker om nye bøyer, men mange er erstatning for bøyer som er fjernet, stjålet eller ødelagt.

Derfor har hver eneste livbøye en fadder som har ansvar for at livbøyen er i god stand og klar til bruk. Ofte er det kommuner og lokale havnemyndigheter som har tilsyn med livbøyene. Mange velforeninger, marinaer og grendelag har også engasjert seg for å gjøre nærmiljøet sitt tryggere, og blitt faddere for en Tryg-bøye.

Slik bruker du livbøyen

En komplett og fungerende livbøye er viktig når ulykken er ute og bøyefadderne bidrar til å redde liv.

Her finner du søknadsskjema og betingelsene for å bli fadder

Dersom du ser en Tryg-bøye som er ødelagt, forsvunnet eller som mangler line, kontakt oss på e-post livboye@tryg.no for å få vite hvem som er fadder, bestille ny line eller annet utstyr.

Hjelp oss å ta ansvar for livbøyene!