Skal du på handletur på Black Friday? Da er det tryggest å la en kvinne kjøre bilen, viser statistikk fra Tryg Forsikring.

Statistikken viser nemlig at menn har større risiko for å kollidere i de stadig mer stressfylte ukene som kommer.

– Denne uken er det også Black Friday, som tradisjonelt er en dag med mye trafikk rundt de store kjøpesentrene. Dermed er det også større sjanser for at det blir små og store bulker. Statistikken viser at menn er mer involvert i ulykker enn kvinner. Kanskje det er like greit å la mannen i huset bli parkert i passasjersetet i helgene framover, sier pressekontakt  Arvid Steen i Tryg Forsikring.

Han legger til:

– Dessverre er det slik at det også i dette tilfelle er det menn i 35-50-årene som topper skadestatistikken. Denne aldersgruppen er generelt mest innblandet i bil- og personulykker over hele landet.

Dette kan mannlige sjåfører best:
I november i fjor var det 1225 menn som var involvert i parkeringsskader og mindre alvorlige bilskader på fredagene. Antall kvinner som bulket var 862, fordelt over hele landet.

Men helt til slutt har vi en liten oppmuntring til menn som føler selvtilliten forsvinner.

– Tall fra Tryg Forsikring viser at kvinner er dårligere til å rygge – i en stresset førjulstid, sier Arvid Steen.

Våre beste råd for å unngå kjøpesenterbulkene:

  • La bilen stå søndagene i adventstiden.
  • Unngå de store kjøpesentrene, om du har mulighet.
  • Parker der ingen andre vil stå, typisk langt fra inngangen.
  • Rygg inn når du parkerer, da har du oversikt over trafikkbildet, mange uhell skjer når man rygger ut fra en parkeringsplass.
  • Om ulykken skulle være ute; sjekk med ditt forsikringsselskap om kan unngå bonustap ved parkeringsskade som andre har skyld i.