Bjørn Johannessen sover i bobilen mellom 150 og 200 netter i året. Da motoren stoppet var han redd for å måtte overnatte langs motorveien på en øde strekning i Sverige. 

– Slik gikk det heldigvis ikke, sier Johannessen, som for tiden er på ferie i Danmark. Pensjonisten bruker bobilen flittig, og sier at han har «hyttetomt» i hele Europa. Det fine er at den er flyttbar og på fire hjul.

Motorstopp på øde strekning
Bjørn Johannesen var på bilferie i Sverige da han plutselig fikk motorhavari. – Dette var i grisgrendte strøk, og jeg så for meg at de ville bli vanskelig å få tak i hjelp. Både på grunn av størrelsen på bilen, som er 5 tonn og 9 meter, og fordi vi var et stykke unna tettbygde strøk.

Hjelpen var nær
Men hjelpen var nærmere enn han fryktet. Da Johannessen kjøpte bobilen i 2009 kjøpte han nemlig bobilforsikring i Tryg. Som medlem i Norsk Bobilforening fikk han en god pris og gode fordeler. Langs motorveien i Sverige med en bil som ikke ville starte, ringte han Tryg. Og ble positivt overrasket.

Tilbake på veien samme dag
– Jeg hadde jo forventet hjelp, men den assistansen jeg fikk var jeg svært forundret over! Det gikk fem til ti minutter før Tryg ringte meg tilbake og sa at hjelpen var på vei. Den nærmeste bergingsbilen som kunne løfte min bil, var 15 mil unna, men kom så fort den kunne. Den fikk slept bilen min til et verksted i Mora, de ansatte ved verkstedet strakk åpningstiden litt, og samme ettermiddag kunne jeg altså kjøre videre. Fantastisk, sier bobilentusiasten, som anbefaler andre med store bobiler å ha bobilforsikring i Tryg.

Betyr mye
– Det betyr utrolig mye når man står i en situasjon og trenger raskt hjelp. Jeg så for meg overnatting langs motorveien og at dette var noe som ville ta lang tid, men det gikk ikke mange timene før bekymringene var borte og alt var løst på beste måte, sier Bjørn Johannessen.

Les mer om medlemsfordelene til Norsk Bobilforening i Tryg
Les mer om bobilforsikrig i Tryg