Kvernevik skolekorps fikk 34 000 kroner av Tryg Forsikring i 2016. Årsak: De skaffet flest nye kunder til forsikringsselskapet.

I 2016 tegnet Tryg Forsikring og Norges Musikkorps Forbund en partneravtale. Det betyr at medlemmene i NMF får en god kollektiv forsikringsavtale, som blant annet dekker medlemmenes instrumenter når de er på reise.

Den ordningen tjener korps over hele landet tusenvis av kroner på.

Støtter ditt korps
Som kunde i Tryg får du inntil 23 prosent rabatt på dine private forsikringer. I tillegg støtter du ditt valgfrie korps med tre prosent av din forsikringspremie årlig, og èn prosent av forsikringspremien til medlemmene går til NMF.

Les mer om avtalen her

Best i landet
I 2016 fikk Kvernevik skolekorps fra Stavanger mest penger av Tryg av alle korps i hele landet. Korpset var flinke til å verve nye kunder til Tryg, blant familie og venner av korpsets medlemmer. For hver nye kunde de skaffet, fikk korpset tre prosent av det ny kunde årlig betaler inn til Tryg. Det blir fort tusenlapper av slikt til korps.

– En måte å jobbe dugnad på som ikke er slitsom i det hele tatt, smiler Lene Eltervåg.

Følg Kvernevik skolekorps på facebook

Kjærkommen inntekt
Kvernvik er ikke blant de største korpsene. De siste årene har korpset slitt med rekruttering, da de eldste musikantene gav seg på grunn av alder, men de siste to årene er det igjen blitt blåst liv i instrumentene i siddisland. I dag teller korpset 34 små og store musikanter. De trenger all den økonomiske støtten de kan få.

Trygs bidrag var kjærkomne penger, forteller Lene Eltervåg i Kvernevik skolekorps.

– Alle som driver et korps vet at det koster en del penger. Vi har valgt å holde en lav kontingent slik at flest mulig kan være med. Derfor var det god stemning i korpset da vi fikk vite fra Tryg at vi hadde fått 34 000 kroner. Vi hadde kontaktet alle familier som har tilknytning til korpset, men hadde ikke regnet med at vi skulle få så mye penger, sier Lene.

Går til drift
Pengene fra Tryg går rett inn i den daglige driften av skolekorpset, forteller Lene.

– De 34 000 kronene går rett inn i driftsbudsjettet vårt. Vi må betale dirigent, utlegg på seminarer og reiser. Alle som er med i korpsbevegelsen vet at det koster å holde de berømte hjulene i gang. Vi vil fortsette å sende ut informasjon til familie og venner av korpsets medlemmer. Vi satser på flere kroner fra Tryg i 2017. For; dette er en enkel dugnad som lønner seg, sier Lene Eltervåg i Kvernevik skolekorps.