Du kommer langt ved å sørge for å lufte og ha det rent hjemme!

Som fordelskunde i Tryg har du fri tilgang til vår bolighjelp. Det de aller fleste spør om når de tar kontakt med dem, er knyttet til fukt, råte og mugg. Inneklima er noe som angår de fleste, derfor har vi samlet våre fem beste råd for et godt inneklima for deg.

1: Luft ut. Gjerne flere ganger daglig, og med gjennomtrekk. Det holder ikke å åpne et vindu, her snakker vi om å bruke noen minutter hver dag, der du åpner vinduer i alle ender av huset. Du bør også ha åpent vindu når du lager mat, for å unngå vanndamp og gass.

2: Hold en jevn innendørs temperatur i alle rom på 21 grader. Ikke skru av varme i rom du ikke bruker, det som kan skje er at overflatene blir kalde og skaper kondens i kombinasjon med fukt. Vannet som oppstår kan fort føre til mugg. Spesielt viktig er det å ha en temperatur på 18-21 grader på soverommet, da vi faktisk lager en del fukt når vi sover!

3: Ikke tørk tøy inne. Vanndamp er noe av det verste for klimaet hjemme hos deg. Fukten kan føre til muggsopp, som er hovedbekymringen når det kommer til inneklima, og kan mellom annet forsterke astmaplager.

4: Bruk viften når du lager mat.

5: Unngå å ha store møbler direkte opp mot kalde yttervegger. Der kald og varm luft møtes, bør det være luftig og god luftsirkulasjon. Ellers vil det dannes kondens, som etter hvert kan utvikle seg til muggsopp. Vi anbefaler minst 5-10 cm klaring mellom møbler og kalde yttervegger.

Som kunde i Tryg får du også rabatt på kjøp av muggsoppalarm.